future guys facebookfuture guys twitterfuture guys youtubefuture guys instagram

De allereerste beoefenaars van het trickriding waren de indianen die vlot, lenig en zonder angst omgingen met hun mustangs. Het paard en de berijder vormden een team. Hun opvatting van deze manier van rijden was natuurlijk een andere manier dan die wij nu hebben. Voor hen was het niet meer dan een natuurlijk manier van omgang en een alledaagse handeling met hun paard.

Deze kunst van paardrijden is door de eeuwen heen bewaard gebleven. Zo heeft Buffalo Bill jaren lang door Amerika getrokken met zijn wild west show waarin hij publiek vermaakte met alle tricks die hij maar kon bedenken.

Jan van Osch, eigenaar van Manege L'avenir te Vorstenbosch, runde samen met zijn vrouw Mieke een manege bedrijf. Jan bekend om zijn kunde voor africhting van het paard en instructie van de ruiter en Mieke voor haar instructie, organisatie van ponykampen maar vooral ook haar gastvrijheijd. Jaarlijks werd er op de manege een open dag georganiseerd met verschillende optredens gegeven door leden van de manege maar ook door collega's die allen in een andere vorm van paardensport gespecialiseerd waren. Deze open dag trok ieder jaar steeds meer mensen en werd een begrip in paardenland.

Om ieder jaar weer met iets vernieuwend en iets apparts te komen werd de interesse voor Amerika, het wilde westen en de cowboys gewekt. De kinderen van Jan en Mieke; Rieky, Arthur, Monique en Wendy hadden dezelfde passie.
Omstreeks 1987 onstond er het idee om op de open dag een act op te voeren in western stijl met western zadels waarin enkele stunts werden uitgevoerd op het paard in o.a. draf en galop. Na veel oefenen en trainen en het veelvuldig bekijken van Amerikaanse videobeelden was het optreden daar en een succes.

> Lees meer: Alle begin is moeilijk

indians

indian trick riding

buffalo bill

buffalo bill show

LIKE WHAT YOU SEE?

Would you like to add our dazzling show to your event, get in touch with us today!

TRICK RIDING TEAM "THE FUTURE GUYS"

Manege L'Avenir - Heuvel 18 - 5476KG Vorstenbosch - The Netherlands

BOOKING CONTACT

Arthur van Osch     T  06.51.26.90.94
Anoeska van Osch  T  06.50.20.47.01

E  info@futureguys.nl 

future guys facebooks twitter woods youtube woods instagram wood

© The Future Guys - All rights reserved